Preview k zápasu

Dukla má dobrý mančaft, upozorňuje Martin Foltyn

čtvrtek 02. března. 2023 | Redakce
Už jen několik desítek hodin dělí třinecké fotbalisty od jarní premiéry na pražské Julisce, kde je v sobotu od 14.00 hodiny vyzve Dukla Praha.

Utkání, které bude řídit trojice arbitrů Stanislav Volek – Stanislav Pochylý, Pavel Pospíšil, nabídne souboj tabulkových sousedů. Jak třináctá Dukla, tak i čtrnáctý Třinec mají shodně osmnáct bodů.

První vzájemné měření sil dopadlo lépe pro Třinec, který brankami Tomáše Omasty a Václava Juřeny zvítězil 2:0. Vítěze druhého duelu budeme znát v sobotu po 16. hodině.

Třebaže oba celky jsou na tom stejně, za favorita střetnutí jsou považovaní Pražané – i díky zdařilému přípravnému období. „V přípravě neprohráli jedenáct zápasů, to určitě není náhoda. Dukla má velmi dobrý mančaft. Je proto překvapením, že je ve spodní části tabulky," řekl třinecký stoper Martin Foltyn.

Jeho celek si v přípravném období tak dobře nevedl. Dvakrát vyhrál, třikrát remizoval a dvakrát prohrál – naposledy 3:0 s Prostějovem. „Byli jsme naštvaní, prohrát 3:0 v generálce, to je prostě špatné. Vázla nám komunikace mezi stopery. Vysoký útočník si odskakoval do volného prostoru a sklepával míče do stran. Nikdo s ním nevystupoval, o to to měli Prostějovští jednodušší,“ vykládal zkušený fotbalista.

Pro Třinec se jednalo o vůbec první utkání na přírodním povrchu. „Přechod z umělé trávy na přírodní je velký skok. Hráči mají zpočátku těžké nohy. Tento týden jsme trénovali na trávě, abychom se na Duklu co nejlépe připravili,“ pokračovala opora třinecké defenzívy.

Družina Martina Zbončáka vyrazí do metropole již v pátek. „Na Dukle musíme předvést úplně jiný výkon, budeme muset hrát zodpovědněji než v generálce. Chceme podat taktický výkon a pokusit se odvézt si aspoň bod,“ uzavřel Martin Foltyn.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28