Rozhovory

Musíme zlepšit koncovku, říká Petr Hrazdílek

středa 01. března. 2023 | Redakce
Po 111 dnech se o víkendu znovu rozběhne druhá nejvyšší fotbalová soutěž. Třinec jde do jara s jasným záměrem – co nejdříve vydolovat záchranu a co možná nejdříve se odrazit od spodních příček.

Exligová Karviná, která pomýšlí na návrat mezi elitu, je s 25 body v tabulce pátá. Naproti tomu záložní celek pražské Slavie, který prozatím drží Černého Petra, má o pouhých devět bodů méně…

Do bojů o záchranu se může namočit každý tým od šestého místa. Takhle vyrovnaná druhá liga ještě nikdy nebyla. Rozdíly mezi jednotlivými týmy jsou opravdu minimální. Stačí dvakrát třikrát vyhrát a jste nahoře a naopak,“ poukázal generální manažer třineckého klubu Petr Hrazdílek.

Pohyb v třineckém kádru byl v zimních měsících minimální. Klub opustil pouze jeden hráč základní sestavy, střední záložník Jiří Kateřiňák. Odešli rovněž brankář Daniel Kerl a levý obránce či záložník Kryštof Obadal.

Staronovou tváří je brankář Jiří Adamuška, který se zotavil z těžkého zranění, nováčky jsou obránce Martin Slaninka, záložníci Lukáš Hrdlička a Osah Tetteh Bernardinho a útočník Daniel Turyna.

Oproti předchozím přestupovým obdobím bylo změn minimálně. Kádr zůstal pohromadě, je zkušenější a sehranější, což by mohla být naše výhoda. Je to rozhodně lepší, než kdyby přišlo a odešlo šest hráčů,“ pokračoval Petr Hrazdílek.

Zatímco vstup do sezony se Třinci docela povedl, ve druhé polovině podzimu začal výsledkově uvadat a poklesl až na 14. příčku. Z té se chce co nejrychleji odrazit nahoru. „I nadále chceme sázet na kombinační hru, kterou jsme předváděli ve většině podzimních utkání. Neproměňovali jsme však šance, v koncovce jsme měli rezervy. V zakončení se musíme zlepšit, také bude potřeba vyvarovat se občasných chyb v obraně,“ zdůraznil šéf třineckého klubu.

V sobotu Třinecké čeká premiéra na Julisce s Duklou, další víkend je vyzve záložní tým Slavie. Ve třetím jarním kole se Třinec prvně představí doma, postaví se mu Varnsdorf. „V naší situaci si soupeře nemůžeme vybírat. Pokud chceme být úspěšní a v tabulce poskočit nahoru, musíme bodovat doma i venku. Díky trenérům jsou hráči fyzicky dobře připravení a plní odhodlání v těžkých jarních zápasech uspět,“ dodal generální manažer Petr Hrazdílek.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28