Aktuální zprávy

Jiří Adamuška je zpět. Podepsal smlouvu

pondělí 06. února. 2023 | Redakce
​Gólman Lukáš Hasalík vytvoří v jarní části druhé nejvyšší soutěže tandem s Jiřím Adamuškou. Zkušený brankář se vrátil po těžkém zranění a podepsal novou smlouvu.

Středa, 15 března 2021 – domácí zápas proti Chrudimi (2:1). Jiří Adamuška si v něm pochroumal už dříve operované koleno. „V první půli jsme dostali gól z přísné penalty, prohrávali jsme 0:1. Pak jsem po rohovém kopu stáhl centrovaný míč, špatně jsem došlápl a upadl. Sudí přerušil hru a já hned cítil, že je něco špatně. Opět pravé koleno. Poprvé jsem měl křížový vaz pouze natržený, tentokrát se už utrhl úplně,“ vrátil se k nepříjemnému okamžiku služebně nejstarší fotbalista Třince.

Poté následovala operace a dlouhá rekonvalescence. „Počátkem května jsem šel na operaci a pak jsem se dlouho dával dohromady. Měsíc jsem chodil pouze o berlích, to jsem na nohu nemohl došlápnout, od dalšího měsíce jsem začal jezdit na kole a zvyšovat zátěž. Do posilovny jsem se dostal až někdy v srpnu. Bylo to závažné zranění, návrat nemělo cenu uspěchat,“ pokračoval.

Členem kádru, který naskočil do letošní druholigové sezony, Jiří Adamuška na podzim nebyl. Na soupisce ho nahradil Daniel Kerl. „Jelikož se jednalo o obrovský zásah do už jednou operovaného kolena, nebylo jisté, zda se k fotbalu vrátím. Zatímco doktoři byli pozitivní, já černé myšlenky měl. Nebyl jsem si jistý, zda to bude stoprocentní, zda se koleno zahojí. Podržela mě manželka, v nejtěžších chvílích mi byla oporou,“ přiznal.

V listopadu se znovu zapojil do tréninku s třineckým mužstvem. Absolvoval kondiční soustředění v Luhačovicích, poté odchytal zápas v Niepołomicích a poločas s Kvítkovicemi a v Žilině. „Bylo skvěle vrátit se do šatny mezi kluky. To jsem hned pookřál,“ přiznal Jiří Adamuška, jenž v Třinci působí od začátku roku 2016.

Bazy (Adamuška) se dal zdravotně do pořádku a v přípravě ukázal, že nezapomněl chytat. Zatím podepsal smlouvu na půl roku. Je to pro něho testovací období, pokud bude v pořádku, a bude podávat odpovídající výkony, tak v létě zůstane. Věříme, že s Lukášem Hasalíkem znovu vytvoří spolehlivou brankářskou dvojici, jak tomu už bylo dříve,“ řekl trenér brankářů Lukáš Paleček.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29