Rozhovory

Trenér říká, že už ubereme, my mu ale nevěříme, tvrdí Lukáš Holík

pondělí 30. ledna. 2023 | Redakce
Jedním ze dvou třineckých hráčů, kteří v Žilině zapsali plnou porci minut, byl ofenzivní záložník Lukáš Holík. Po utkání, které jeho tým vyhrál 3:2, měl důvod ke spokojenosti.

Třebaže je to jen příprava, vítězství nad Žilinou se počítá. Doplní vám potřebné sebevědomí?

Je to povzbuzení do další práce, která nás čeká. Příprava je ještě dlouhá, výhra nám určitě pomůže psychicky do dalších zápasů.

Ze zabezpečené obrany jste přecházeli do protiútoků. Jak se ti zamlouvala vaše hra?

Domácí hráli výborný kombinační fotbal po zemi, takže to pro nás bylo velmi těžké. My jsme naopak hráli na brejky, přesto jsme měli více šancí než domácí. To bylo pozitivní, ale na druhou stranu jsme těch příležitostí mohli proměnit více.

Ty sám jsi nebezpečně pálil hned třikrát. Kdy jsi měl ke gólu nejblíže?

Největší šance, kterou jsem měl, byla asi ta první. Ty zbylé dvě to byly střely zpoza šestnáctky, to už bylo těžší, ale tu první šanci šlo proměnit. Celou dobu jsem měl v hlavě, že budu nahrávat, ale trochu mě zmátl jejich stoper, který to odcouval, takže jsem se rozhodl zakončit.

Zatímco dříve jsi nastupoval trochu výš, teď jsi o něco staženější.

Snažím se více rozehrávat, uklidnit hru a dát ji nějaký řád. Už neběhám nahoře jako splašený.

Co říkáš na nové spoluhráče, kteří se objevili v kabině?

Určitě vnesli do týmu kvalitu, ta se s jejich příchodem zvedla, což je jen dobře. Budeme to potřebovat, protože během sezony přijdou karty a zranění. Budeme potřebovat široký a kvalitní kádr.

Pozítří je tady únor. Teď už byste měli přejít od tvrdých tréninků k pozvolnému ladění formy?

Trenér říká, že ano, ale my mu to v kabině stejně nevěříme. Jsme vždy v očekávání. Ten největší objem už ale máme za sebou.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29