Ohlasy po zápase

Za dva góly jsem rád, nezastírá Daniel Turyna

čtvrtek 26. ledna. 2023 | Redakce
Čekání na premiérové trefy v novém působišti útočník Daniel Turyna ukončil rázně. Ve druhém přípravném střetnutí přispěl dvěma zásahy k remíze s Kvítkovicemi.

Pro útočníka není nic lepšího, než když si pozvedne sebevědomí vstřeleným gólem...

Je to po dlouhé době můj první zápas v základní sestavě, po dlouhém zranění. Jsem rád, že jsem dal dva góly, ale něco jsem i netrefil. Po herní stránce to ještě není ideální, ale za dva góly jsem rád, i když byly proti třetiligovému soupeři.

V obou případech jsi ukázal přehled a chladnokrevné zakončení.

Obránci soupeře se nenabalovali na útočníky, takže jsem si dvakrát od nich odskočil dozadu a dvakrát jsem byl sám. Pak už nebylo těžké míč umístit do sítě.

Zmínil jsi dlouhou herní pauzu. Co se ti na podzim přihodilo?

Zranil jsem se v generálce, pak jsem vynechal celý půlrok. Je to těžké, herní kondici na běžeckém ovále nebo v posilovně nedoženete.

Jak se cítíš po kondiční stránce?

Stále jsme v plné přípravě, míváme dva tréninky, je to pořád těžké. Do zápasu nechodím úplně čerstvý, zatím se necítím v nejlepší formě. Ještě máme čas to vyladit.

Co říkáš na dosavadní průběh zimní přípravy?

Dostáváme pořádné dávky. Větší, než jsem zažil dříve. Také se tady hodně běhá v terénu. Je potřeba si na to zvyknout, pak už to bude dobré.

V Niepołomicích jsi měl na rukávu kapitánskou pásku, teď jsi dal dva góly. Tohle týmovému pokladníkovi jistě neunikne…

To je jasné, něco málo budu muset zaplatit.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28