Rozhovory

Tento týden malinko zvolníme, přislíbil kouč Zbončák

pondělí 23. ledna. 2023 | Redakce
Trenér fotbalového Třince Martin Zbončák se vrátil k prvnímu přípravnému utkání a prozradil, co jeho svěřence čeká v dalším průběhu zimní přípravy.

Co říkáte na prvního soupeře v přípravě?

Už měl za sebou dva zápasy, v přípravě je dál, jaro mu začíná 11. února. Měli urostlé hráče, hrozili ze standardních situací a vstřelili z nich oba góly. První byl po rohovém kopu, druhý po autu. Ještě měli další dvě situace, kdy zahrozili stejným způsobem. Soupeř měl výškovou převahu, dvakrát jsme si ho nepohlídali. Domácí měli hráče, který neustále házel dlouhé auty, ty byly nebezpečné.

Jak se vám zamlouval výkon vašich svěřenců?

Pro nás to byl první test, zápas splnil účel. Odehráli jsme dobrý zápas proti kvalitnímu soupeři. Kluci měli těžké nohy, to nejtěžší v té přípravě, ty největší objemy, už mají za sebou. I přesto odehráli dobrý zápas. Znovu jsme doplatili na neproměňování šancí, měli jsme spoustu výborných situací. Měli jsme i řadu akcí, kdy jsme se dostali do zakončení po centru ze strany. Neproměnili jsme žádnou šanci, a to nás stálo lepší výsledek. I přesto byl výkon velice slušný, kluci byli živí, snažili jsme se hrát kombinačně. I když je výsledek nepříznivý, můžeme být spokojení.

Hra v poli se už blížila vašim představám?

I když jsme věděli, že nás čeká kvalitní soupeř, snažili jsme se o konstruktivní rozehrávku od brankáře. Docela se nám to dařilo, pomocí kombinační hry jsme se dostávali dopředu. Budeme to po hráčích vyžadovat v každém zápase. Celou přípravu nás bude rovněž provázet to, že se chceme důkladněji zaměřit na finální fázi. Pracujeme na ni a věříme, že na jaře budeme produktivnější.

Co říkáte na hráče, kteří bojují o místo v kádru?

Bazy (Adamuška) určitě nezklamal. Přestože chytal po dlouhé době, podal velmi dobrý výkon. Hrdlička, který ve středové řadě spolupracoval s Holíkem, taktéž odvedl slušnou práci. Zogi (Zogata) ukázal, že umí zahrát i na stoperu, zahrál velmi dobře. Ostatní testovaní hráči předvedli standardní výkon. Nikdo z nich vyloženě nezklamal, nicméně ještě bychom je potřebovali vidět. Pak se rozhodneme, zda si některého z nich necháme.

Nezmínil jste Daniela Turynu…

Dan byl na podzim zraněný, měl potíže se stehnem. Zatím se do toho dostává, postupně si zvyká na dávky, které podstupují ostatní hráči. Přiznal, že je to pro něho náročné, musí se adoptovat na náš tréninkový proces. Kousal to docela těžce, ale až si zvykne, bude pro nás velikou posilou.

Na čem budeme pracovat v posledním lednovém týdnu?

Jelikož hrajeme ve středu a pak i v sobotu, tento týden malinko zvolníme. Budeme mít třikrát dvoufázový trénink, ale zároveň to bude trošku volnější. Nejtěžší tréninky už mají hráči za sebou, nyní se už začneme věnovat herní stránce. To, co jsme v objemové fázi chtěli, to jsme splnili.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28