Rozhovory

Z podzimu se dalo vytěžit více, ví kapitán Jakub Habusta

úterý 15. listopadu. 2022 | Redakce
Nedopadlo to úplně tak, jak si to třinečtí fotbalisté představovali. Po podzimu zaostávají za šestou Chrudimí pouze o pět bodů, ale zároveň mají k dobru pouze jeden dva body na béčka pražských es, která přezimují na sestupových pozicích.

Z Prostějova jste si ve druhém kole odvezli remízu 1:1, odveta skončila plichtou 2:2. Byly oba zápasy podobné?

Myslím si, že ano. Týmy hrály v podobném složení, hráči se navzájem znají. Věděli jsme, jak Prostějov hraje, připravovali jsme se na něho. Řekli jsme si, že chceme za každou cenu vyhrát, že do toho dáme všechno. Všichni jsme doufali, že se to povede. Vývoj byl takový, jaký byl. Nakonec bohužel musíme ten bod brát.

Prostějov otočil z 0:1 na 2:1, celý druhý poločas hrál v oslabení. Proč jste ho nedokázali zatlačit a dovést zápas do vítězného konce?

Mysleli jsme si, že nám červená karta pomůže, že z ní budeme těžit, že budeme mít tlak. To se ale nestalo, což mě mrzí. Měli jsme to asi více obehrávat, nechat soupeře rozběhat a počkat si na něho, vylákat ho, dostat míč do strany a posílat centry. Nedokázali jsme si vytvořit tlak, scházela nám větší drzost na krajích v soubojích jeden na jednoho. Nemohli jsme se prosadit, naopak Prostějov hrozil z brejků. Nezvládli jsme to.

Nejlepším střelcem Třince se na podzim stal třígólový Tomáš Omasta. Jak moc vám chyběl typický kanonýr?

Jiné týmy mají hráče, kteří dali 9, 8 nebo 7 branek. Střelec s instinktem zabijáka nám chybí, ale na to se nemůžeme vymlouvat, musíme to vzít na sebe a rozložit střílení gólů na více hráčů. Možná záleží na tom, jaký servis naším útočníkům poskytujeme my, ostatní hráči. Kdyby to bylo z naší strany lepší, třeba by naši útočníci dali více branek.

Přezimujete s 18 body v tabulce. Myslíš si, že jste jich mohli mít více?

Ano. Mrzí mě, že jsme z podzimu nevytěžili více. Myslím si, že bodů jsme mohli mít víc. Ani v jednom zápase jsme nebyli horším týmem. Někdy jsme neměli štěstí, jindy jsme neproměnili šance. Z podzimu se opravdu dalo vytěžit víc, než jen 18 bodů.

Znovu bude hrát o záchranu. Tabulka je tak vyrovnaná, že uniknout sestupu se bude snažit osm mužstev.

Samozřejmě. Kdybychom s Prostějovem vyhráli, tak jsme o něco výš. Nedá se nic dělat, musíme si odpočinout, dobře se připravit a na jaře do toho pořádně šlápnout. Každý zápas bude důležitý. Tým dvakrát vyhraje a je pátý, dvakrát prohraje a je poslední. Kvalitu máme. Doufám, že nebudeme hrát o záchranu do posledních kol.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28