Rozhovory

Do Opavy se vždy rád vracím, říká Tomáš Jursa

úterý 08. listopadu. 2022 | Redakce
V co možná nejlepším světle se chtěl v Opavě předvést třinecký obránce Tomáš Jursa. Žlutomodrý dres opavského klubu nosil dlouhých šest let.

Souhlasíš s trenérem Zbončákem, podle něhož jste měli k vítězství blíže?

Jednoznačně. Myslím si, že jsme měli dost šancí na to, abychom v Opavě vyhráli. Kopali jsme i penaltu, měli jsme nebezpečné standardky. Z Opavy jsme si měli odvézt tři body, i když jeden z venku se také počítá.

V nastaveném čase jsi je mohl zařídit, ale trefil jsi pouze boční síť.
Uviděl jsem před sebou odražený míč, chtěl jsem co nejrychleji vystřelit. Bylo to docela blízko, ale netrefil jsem bránu. Škoda.

V generálce Opava na vašem hřišti zvítězila 1:0. Hrála tentokrát jinak než v létě?
V generálce jsme působili unavenějším dojmem než soupeř. Viděli jsme videa, Opava hraje pořád stejný systém. Snažila se roztáhnout hru, když jsme začali presovat, začala nakopávat dlouhé míče za obranu. To jsme si pohlídali. Klobouk dolů, před našimi stopery, jak si s tím poradili. Opavu jsme měli přečtenou.

Vy sami jste v Opavě příliš neotevírali hru a bezhlavě neútočili.
To ne. Měli jsme jasně danou taktiku. Chtěli jsme si na soupeře počkat a odehrát to s nulou vzadu. Škoda, že jsme nevyhráli.

Přepadla tě v Opavě nostalgie?
Hrál jsem tady šest let. Do Opavy se hrozně rád vracím, mám příjemné vzpomínky zejména na předešlé vedení. V klubu vládla skvělá atmosféra, fanoušci jsou výborní. Umí fandit, domácí tým vždy povzbudí, a to se pak hraje dobře.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28