Rozhovory

Bod je cennější pro Opavu, soudí Lukáš Holík

neděle 06. listopadu. 2022 | Redakce
Jedním z několika třineckých hráčů, pro které bylo derby v Opavě speciální v tom, že dříve nosili její dres, byl ofenzivní fotbalista Lukáš Holík.

Jak hodnotíš slezské derby, které skončilo smírem?

Úvodních patnáct minut z naší strany nebylo úplně ideálních. Po dvaceti minutách jsme už byli lepší, měli jsme více šancí než soupeř. Druhá půlka byla hodně vyrovnaná. Myslím si, že bod je cennější pro Opavu než pro nás.

Vrátil jsi se na stadion, který dobře znáš. Bylo pro tebe utkání v Opavě specifické?

Určitě to bylo zvláštní a specifické, protože s některými kluky z Opavy jsem pořád v kontaktu. Před zápasem jsme si psali, ale bez nějakého většího hecování, každý jsme se soustředili na svůj tým a jeho výkon.

Jak Opavě, tak i vám se ve druhé polovině podzimu nedařilo už tolik, jako v jeho úvodní části.

Opava šla do utkání s tím, že chce za každou cenu zvítězit. My jsme měli stejný cíl, ale bod z venku nakonec bereme a budeme se soustředit na poslední letošní zápas, který bude hrozně důležitý.

Tři body vám mohl vystřelit Jiří Kateřiňák, který nevyužil pokutový kop.

Pro něco se rozhodl, ale gólman bohužel jeho úmysl přečetl. Mohli jsme vyhrát, škoda. Jirka to jistě odčiní teď v tom domácím zápase s Prostějovem.

Ty do něho nezasáhneš, protože jsi dostal žlutou kartu. Neměl jsi strach, že za další faul vzápětí uvidíš druhou a budeš vyloučen?

Celý týden jsem měl v hlavě, že žlutou kartu nechci dostat, abych mohl odehrát poslední letošní zápas. Čtvrtá žlutá karta přišla hned v 10. minutě, kdy jsem musel hasit protiútok Šiguta. Pak tam byl z mé strany ještě jeden souboj, který byl hraniční. Nemyslím si, že by to bylo na druhou žlutou kartu, protože z toho souboje s Kadlecem jsem už couval a uhýbal.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29