Rozhovory

Máme tým, který by měl hrát výš, říká Vojtěch Brak

úterý 11. října. 2022 | Redakce
Po bezmála půlroce odehrál celý druholigový zápas stoper Vojtěch Brak. Letní posila z Ústí nad Labem v Táborsku vytvořila stoperskou dvojici s Dominikem Straňákem.

Jak se ti hrálo po dlouhé přestávce?

Jsem rád, že jsem nastoupil. Byl to můj první druholigový zápas po půlroce, tak jsem se trochu rozkoukával. Byly tam nějaké drobné chyby, které bych asi nedělal, kdybych byl rozehraný. Myslím si, že dovedu podat ještě lepší výkon. Snad se budu zlepšovat.

Obvyklý parťák Dominika Straňáka Martin Foltyn tentokrát nastoupil v záloze, Lukáš Holík naskočil na pozici pravého záložníka. Jak jste se popasovali se všemi změnami?

Nehráváme tak pravidelně, ale snad jsme to zvládli. Trenéři to postavili takhle a na nás bylo, abychom zápas odehráli co nejlépe.

Jak jsi viděl situaci ze čtvrté minuty, kdy vám útočník Nešpor vstřelil branku rukou?

Popravdě jsem to úplně přesně neviděl, odrazilo se to od tyčky do hráče. Kluci se rozčilovali a křičeli, že to byla ruka. Hlavní rozhodčí tvrdil, že mu pomezní nedal žádný signál, že to byl regulérní gól. Video potvrdilo, že ten gól byl rukou. Teď už s tím nic neuděláme.

Prohráli jste už potřetí za sebou a propadli jste se těsně nad sestupové příčky. Ještě před měsícem všechno vypadalo tak nadějně.

Když jsem tak na to koukal z lavičky, říkal jsem si, že máme tým, který by měl hrát mnohem výš – i s ohledem na herní stránku. Najednou jsme se ocitli dole. Musíme se s tím poprat a do konce podzimu udělat nějaké body, aby se nám lépe dýchalo. Nerad bych zažil to, co v loňské sezoně.

Pětkrát za sebou jste už nevyhráli. Jaká je nálada v kabině?

Po porážkách jsme byli skleslí, ale nemůžeme chodit naštvaní a se svěšenými hlavami. Takhle by to nešlo, musíme zůstat pozitivní a dobře se připravit na další zápas, abychom v něm podali dobrý výkon. To je jediné, co můžeme udělat.

A tím bude Jihlava. Co od ní čekáš?

Poslední zápasy Jihlavy jsem sice neviděl, ale vždy to byl nepříjemný soupeř, proti kterému se nám nedařilo. Jihlava má dobré fotbalisty, nebude to nic snadného. I přesto chceme vyhrát.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28