Rozhovory

Vyškov je nahoře právem, míní Tomáš Jursa

pondělí 12. září. 2022 | Redakce
Druhý rok bývá pro nováčka složitý. Zdá se, že v případě Vyškova toto známé fotbalové rčení neplatí. Jihomoravané se v Třinci prezentovali vyspělým výkonem a odvezli si bod. „Nebyli jsme tak aktivní jako v předešlých zápasech,“ řekl autor třineckého gólu Tomáš Jursa.

Do utkání s Vyškovem jste šli s odhodláním zvítězit. Začali jste výborně.

Byl to první útok z lajny, já šel zavřít zadní tyč. Míč mi spadl na placírku, pak už jsem se jen snažil trefit bránu.

Berete zavděk i bodem?

Jsme trochu zklamaní, protože ten zápas jsme měli dobře rozehraný. Prvních dvacet minut bylo v naši režii, potom ta naše aktivita nějak upadla. Vyškov převzal otěže, ale kromě střel z dálky se k ničemu nedostal.

Co se stalo bezprostředně předtím, než Kanakimana vstřelil branku do šatny?

Nedorozumění, pak špatný odkop, prostě shoda několika chyb. Už se blížil poločas, míč jsme měli odkopnout. Vedli jsme 1:0, konec poločasu jsme si měli pohlídat. Jsme dost zkušené mužstvo, takový gól nemůžeme dostat.

Ve druhém poločase se oba celky snažily strhnout vítězství na svou stranu.

Myslím si, že jsme ve druhém poločase tahali za kratším konec. Přišlo mi, že jsme byli všude a nikde. Vyjížděli nám, měli dostatek času dávat kolmé přihrávky, některé byly opravdu nepříjemné. Ztráty, pak jsme museli sprintem rychle dozadu. Na druhou stranu jsme dobře zahrávali standardní situace, při dvou třech rozích nám ke gólu chybělo málo.

Byl Vyškov nejfotbalovějším a nejkvalitnějším celkem, který se letos na Hřišti Rudolfa Labaje představil?

Myslí si, že to byl nejtěžší soupeř. Vyškov má opravdu kvalitu, v tabulce je nahoře zaslouženě. Na druhou stranu doma je to hlavně o nás. V předchozích zápasech jsme byli aktivní, sypali jsme do vápna jeden centr za druhým, často jsme stříleli. Teď to tak nebylo.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28