Rozhovory

Z derby jsme mohli vymáčknout více, tvrdí Tomáš Jursa

pondělí 01. srpna. 2022 | Redakce
Derby s exligovou Karvinou bylo pikantní pro pravého obránce Tomáše Jursu, který před sezonou přestoupil do Třince právě z Karviné.

Zatímco generálka s Opavou se vám herně nepovedla, proti Karviné jste zahráli o poznání lépe a místy jste měli i více ze hry.

Nevyhrál lepší tým, ale efektivnější. Karviná hrála pořád to stejné -´dlouhý nákop na Papadopulose. Když vyhrál hlavičkový souboj, odražený míč se snažili dávat do stran. Takže hlavně nákopy a souboje. Byli jsme u míče častěji, škoda, že jsme do vápna nedostali více centrů. Hráli jsme spíše po šestnáctku.

Po hodině hry vaši snahu o vyrovnání zhatil gól na 0:2.

Karviná hrála chytře. Na brejky, čekala na naše chyby, když něco zkazíme. Pak dala míč do stran a postupovala k bráně. Štve mě to, protože výsledek je krutý. Netvrdím, že je nezasloužený, ale cítím, že jsme z toho zápasu mohli vymáčknout více.

Pociťoval jsi zvýšenou motivaci?

Tu měli asi úplně všichni hráči, přece jen je to derby. Navíc se hrálo po několika letech. Nikdo si ho nechtěl ujít.

Co říkáš na solidní návštěvu?

Kdyby chodilo tolik lidí na každý zápas, bylo by to skvělé. Hodně jich přijelo také z Karviné.

Musel jsi pro rodinu, příbuzné a kamarády sehnat spoustu lístku?

Přijelo se podívat hodně známých a prakticky celá rodina. Bylo to první kolo, nikdo si je nechtěl nechat ujít. Výsledkově jsme to nezvládli, ale nevěšíme hlavu. Musíme si rozebrat chyby a jet do Prostějova s čistou hlavou.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29