Rozhovory

Chci se ukázat v dobrém světle, říká Marián Tandara

středa 27. července. 2022 | Redakce
Angažmá v Třinci je pro mladého pravého obránce Mariána Tandaru vůbec prvním mimo Žilinu, kde doposud působil.

Třinec se s béčkem Žiliny pravidelně utkává v přípravném období. Hrálo to nějakou roli v tvém příchodu do Třince?

Paradoxní je, že proti Třinci jsem odehrál jen jedno přípravné střetnutí, navíc někdy před třemi lety. Vždy to vyšlo tak, že zrovna jsem byl na soustředění s prvním týmem Žiliny, ať už v zimě nebo v létě. Třinečtí trenéři mě sledovali, prý jsem se jim líbil.

V Žilině jsi strávil celou dosavadní kariéru?

Ano, hrál jsem tam od kategorie U 10. Byl jsem tam celou dobu. Tohle je moje první angažmá mimo Žilinu. Výhodou je, že do Třince to není daleko, i to sehrálo určitou roli.

S jakými osobními cíli jsi do Třince přišel?

Chtěl bych se předvést v tom nejlepším světle a svými výkony co nejvíce pomoct našemu týmu, abychom odehráli povedenou sezonu.

Naskakuješ na pravém beku nebo na pravé záloze. Co je ti bližší?

V Žilině jsem po celou dobu hrál pravého obránce, občas jsem zaskakoval v záloze. Teď mě trenér zkouší na křídle, snažím se na novou pozici zvyknout.

Náročnou letní přípravu už máte za sebou. Jaká byla?

Docela těžká, běhání bylo opravdu hodně. Ale to je potřeba, chceme být na sezonu co nejlépe připravení. V úvodních přípravných zápasech to z naší strany nebylo optimální, ale pak už jsme se do toho dostali. Generálka nám sice nevyšla, přesto se a Karvinou připravíme na sto procent.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29