Rozhovory

Naše hra měla k ideálu daleko, tvrdí Matěj Hýbl

pondělí 20. června. 2022 | Redakce
Pod jediným úspěchem třineckých fotbalistů v zahajovacím přípravném zápase se podepsal Matěj Hýbl, který nastoupil na pozici levého záložníka.

Užili jste si utkání s Dubnicí na českotěšínském stadionu?

Samozřejmě. Každý raději hraje než trénuje. Myslím si, že ten zápas splnil účel z hlediska toho, že už máme něco v nohách. Šlo především o to, abychom to poctivě odmakali, protože teď nabíráme kondici. Chceme hrát náročným stylem a bez kondičky se neobejdeme.

Naskočil jsi na postu levého záložníka. Jak ti to vyhovovalo?

Můj post je sice bek, ale nevadí mi to. Mám větší možnost zaútočit a dát třeba gól, takže s tím větší problém nemám. Je to ale náročnější, používá se jiný typ náběhů.

Dvakrát jsi se zapsal mezi střelce, v prvním případě rozhodčí neuznali tvůj zásah kvůli domnělému postavení mimo hru.

Naše hra měla k ideálu daleko. Musíme být více produktivní, hlavně pak v soutěži. Venku jsme na jaře moc góly nedávali, to určitě budeme chtít změnit a být maximálně produktivní.

Jak náročná je příprava pod trenéry Zbončákem a Cieslarem?

Je to těžké, ale já tu dřinu mám rád. Bolí to, všichni nadáváme, ale vždycky to zkousneme. Příprava se odvíjí od toho, že budeme chtít hrát náročným stylem.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28