Rozhovory

Nesmíme teď polevit, burcuje Tomáš Omasta

pondělí 21. března. 2022 | Redakce
Druhou trefu v utkání s Prostějovem obstaral záložník Tomáš Omasta. Jeho tvrdá rána ke vzdálenější favorizované hosty zlomila, na odpor se už nezmohli.

Úvodní část střetnutí s Prostějovem byla spíše opatrná. Byl to taktický záměr?

Ne, to určitě ne. Chtěli jsme hrát s nulou vzadu, ale nebyl to záměr, abychom neútočili. Nevím, čím to je buď nám zpočátku chybí více odvahy nebo se soustředíme především na defenzívu. S přibývajícím časem přidáváme. Druhý poločas se nám povedl, závěr utkání byl fantastický. Máme dost sil, a tak do toho šlapeme.

Necítili jste v nohách důležitou úterní dohrávku s Chrudimí?

Myslím si, že jsme se všichni cítili docela dobře. Možná jsme se pomaleji rozjížděli, ale nevím o nikom, kdo by na konci odpadl nebo neměl síly. Myslí si, že jsme nachystaní velice dobře.

Myslíš si, že tvá trefa na 2:0 byla rozhodující?

Důležitý gól to byl, ale přímo rozhodující, to asi ne. Každý gól je důležitý. Budu rád za každý, který vstřelím. Čím více jich bude, tím lépe. Hlavně, abychom vyhrávali.

Věděl jsi, že budeš střílet, nebo jsi chtěl hledat centrem nabíhající spoluhráče?

Byl jsem rozhodnutý, že si míč posunu a vystřelím. Kluci říkali, že si mysleli, že budu ještě přihrávat. Prý chtěli, ať vystřelím, což jsem měl v plánu.

Díky dvěma vítězstvím jste se přiblížili celkům z druhé poloviny tabulky.

Přiblížili jsme se k nim, ale pořád je před námi dlouhá cesta. Je dobře, že jsme uhráli šest bodů, ale stále ještě není konec. Musíme jít dál, nepolevit, sbírat bod po bodu a posouvat se nahoru. Naším úkolem je záchrana, musíme se co nejdříve dostat z těžkých vod.

Další těžký zápas vás čeká v Líšni, která si posledně v derby vyšlápla na Zbrojovku.

Líšeň je favorit, ale stát se může cokoliv. Teď zrovna porazila Brno, které jde na postup. Do Brna pojedeme s cílem dovézt nějaký ten bod.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28