Zápas

Třinec přivezl vítězství ze Žiliny

sobota 22. ledna. 2022 | Redakce
Fotbalisté Třince uspěli i ve druhém přípravném utkání. Na stadionu v Žilině porazili místní „B“ tým, góly zařídili Nieslanik s Javůrkem.

V utkáních s Frýdkem-Místkem a Žilinou chtěli trenéři Martin Zbončák se Zdeňkem Cieslarem rozložit zátěž na více hráčů a protočit dvě jedenáctky, ale z důvodu velké marodky, která postihla třinecké mužstvo, to nemohli udělat.

Třebaže do utkání v Žilině vstoupili aktivněji domácí mladíci, do vedení se po několika minutách hry dostali hosté.

Nakrátko rozehraný rohový kop vyústil v přetažený centr Hadjiho, na zadní tyči se míče zmocnil Jan Javůrek a poté propálil domácího brankáře – 0:1.

O několik minut později skončil míč v síti domácích podruhé. Na Javůrkův střílený centr stoper Ba nedosáhl, Puchel z pravé strany vrátil míč do ohně, Foltyn číhající u zadní tyče hlavičkoval do břevna, ale Denis Nieslanik už byl nekompromisní – 0:2.

Zanedlouho Třinečtí předvedli další pohlednou akci. Szewieczek přenesl hru na Javůrka, ten potáhl míč a odcentroval na Puchela, který zakončoval z výborné pozice, ale podle pomezního sudího se nacházel v ofsajdu.

O další nebezpečí před domácí bránou se postaral Omasta – navedl si míč a tvrdou ránou pod břevno přinutil brankáře k výtečnému zákroku.

Těsně před poločasem hosté zvýšili na tříbrankový rozdíl – Javůrek přesným centrem našel Denise Nieslanika a ten přesnou hlavičkou nedal brankáři žádnou šanci – 0:3.

Po změně stran si optickou převahu udržovali domácí, ale třinecká obrana pracovala velice pozorně a do vyložených šancí soupeře nepouštěla.

Brankář Adamuška postahoval většinu centrů, chytil dvě střely ze střední vzdálenosti, a když už bylo nejhůř, obětavým zákrokem mu vypomohl Machuča.

Dalším soupeřem třineckých fotbalistů bude v úterý dopoledne Dubnica.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29