Preview k zápasu

Je potřeba zkvalitnit finální fázi, říká Tomáš Omasta

pátek 29. října. 2021 | Redakce
S cílem skoncovat s neúspěšnou sérií na cizích hřištích vyrazí třinečtí fotbalisté do Příbrami, kde je čeká zápas s účastníkem loňského ročníku nejvyšší soutěže. „Chceme urvat nějaké body,“ řekl záložník Třince Tomáš Omasta.

Do Příbrami vyrážíte s dobrým pocitem, že jste odehráli vyrovnanou partii se zatím suverénním Brnem.

Dopředu jsme věděli, jak Brno bude hrát, měli jsme to nastudované. Věděli jsme, že si to vzadu přehrávají a půjdou do postupné kombinace. Chtěli jsme to zavřít, aby neměli prostor na kolmice, které často hrávají.

Na hřišti Sparty B i doma s Brnem jste se střelecky neprosadili.

Snažili jsme se hrozit z brejků, šance jsme měli. Co nám v poslední době schází, je dostat do vápna kvalitní centr. Bohužel trefíme prvního protihráče, nebo je míč nějak zblokovaný. Nevyhovíme si. Chybí nám více klidu.

I když doma mnoho branek nedáváte, vaše výsledky nějaké měřítko snesou. Venku je to zatím slabé, čím to?

Šance máme, ale nedokážeme je proměnit. Potřebujeme se chytit nějakým gólem a snad už nám to pak začne padat.

Zlomíte to proti exligové Příbrami?

Další těžký soupeř, ale ve druhé lize může vyhrát každý s každým. Je třeba urvat nějaké body a nejlépe vyhrát. Potřebujeme bodovat.

Hlavní bude vyvarovat se chyb v defenzívě, je to tak?

Ano. V obraně jsme proti Brnu hráli dobře, snad to přeneseme i do dalšího zápasu. Bude potřeba více klidu na míči a zkvalitnit finální fázi. Náznaky už tam jsou, některé akce ale nedotáhneme do úspěšného konce.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29