Aktuální zprávy

Třinec představil posily. Pod Javorový přestoupili Klusák, Juřena a Szewieczek

úterý 06. července. 2021 | Redakce
V kabině třineckých fotbalistů nastal v přípravném období velký pohyb. Deset hráčů ji opustilo, šest nových tváří se v ní objevilo.

Třebaže třinečtí fotbalisté do poslední chvíle usilovali o lichotivé sedmé místo, vůdce jejich lavičky František Straka předeslal, že změny v kádru jsou nevyhnutelné.

Po sezoně se s třineckým týmem rozloučil služebně nejstarší fotbalista. Obránce Jiří Janoščín, který nosil i kapitánské céčko, zamířil do Opavy. Profesionální fotbal se rozhodl opustit i defenzivní záložník Richard Vaněk.

S klubem se rozloučili také hráči, kteří pod Javorovým působili kratší dobu. Někteří sem přišli na hostování před startem loňské sezony.

Do této skupiny patří brankář Martin Pastornický, obránce Josef Celba, pravá křídla Filip Hlúpik s Bronislavem Stáňou a také jeden z odchovanců – záložník Lukáš Cienciala.

Pokračovat nebudou ani dva hroťáci z Nigérie Muhamed Tijani, Christian Attah Junior a také ukrajinský forvard Leonid Akulinin.

Uvolněné místo na soupisce zaplní brankář Lukáš Hasalík z Liberce, který si zachytal v Evropské lize na půdě Hoffenheimu. Gólman pocházející z Novojičínska byl měl podle všeho v Třinci hostovat rok.

To stejné platí v případě pardubického kanonýra Michala Petráně, který si vyzkoušel nejvyšší soutěž v barvách Pardubic a Karviné a také křídelníka Lukáše Kani z ostravského Baníku. Rychlonohý fotbalista naposledy kopal ve Vítkovicích, Blansku a Opavě.

Na dvouleté spolupráci s Třincem se dohodl zkušený obránce David Klusák. Odchovanec Jihlavy, který je v nejlepším fotbalovém věku, má s druhou nejvyšší soutěži letité zkušenosti. Hrál ji postupně v Sokolově, Táborsku, Vítkovicích a Blansku, odkud do Třince přestoupil.

O rok déle by měl třinecký dres oblékat zkušený útočník Václav Juřena, který pod Javorový přišel z Opavy. Důrazný forvard se do Třince vrací už potřetí. Mezitím působil v Baníku Ostrava (dorost), v Karviné a v Opavě.

Tříletý kontrakt uzavřel také pravý obránce Michal Szewieczek ze Sparty Praha. Fotbalista původem z Havířova prošel mládežnickými týmy letenského klubu a nakoukl i do mládežnické reprezentace.

Novou smlouvu podepsal rovněž univerzál Martin Samiec. Třineckého odchovance, kolem kterého v létě kroužily prvoligové kluby, z podzimních druholigových bitev vyřadilo vážné zranění kolene.

O místo v kádru Třince se ucházeli taktéž středopolař Aleš Mooc z Baníku Ostrava, další záložník Marek Bielan z Karviné a gólman Radovan Murin z Baníku Ostrava. Ani jeden z nich však v dohledné době červenobílý dres Třince neoblékne.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28