Rozhovory

Blansku máme co vracet, připomíná záložník Lukáš Cienciala

čtvrtek 20. května. 2021 | Redakce
I přes své mládí měl být jedním ze základních kamenů třinecké sestavy. Levého záložníka Lukáše Ciencialu, který v zimě přestoupil do Baníku Ostrava a vzápětí se do Třince vrátil na hostování, však přibrzdilo zranění. Zdravotně do pořádku se dal až krátce před koncem sezony.

O průběhu jarní části sezony jsi měl určitě odlišné představy, je to tak?

Přesně. Před začátkem jara jsme se na Baníku bavili o tom, že nejlepší pro mě bude zůstat tady, abych hrál každý zápas a měl plnou herní zátěž. Bohužel hned po druhém kole jsem si na tréninku zvrtnul kotník.

Jak dlouho jsi byl mimo hru?

Bylo to déle než měsíc. Nějakou dobu pak trvalo, než jsem dohnal fyzickou kondici. Dostat se do ní není snadné. Na hřišti se snažím být co nejvíce platný, protože moc dobře vím, že každý zápas je pro mě důležitý, protože doposud jsem toho moc neodehrál.

Už se ví, jak to s tebou bude v létě?

Uvidíme, co bude. Nechávám to na jiných. Když jsem byl v Ostravě na několika trénincích, v roli asistenta tam byl současný trenér Baníku Ondřej Smetana. Zná mě i z Třince a doufám, že mě sledoval. Co však bude v létě, to zatím netuším.

Už tě nic neomezuje, zdravotní problémy jsou pryč?

Před tréninkem i zápasy kotník tejpuji, doma dělám takové zpevňovací cvičení, které mi poradil fyzioterapeut.

Proti Prostějovu jsi měl na kopačce dva góly, skórovat jsi však nedokázal. Co jsi měl udělat jinak?

V té první situaci jsem to řešil střelou na první tyč. Nebylo to správné řešení, protože gólman mi ten prostor výborně zavřel, chtělo to prostě střílet na zadní tyč.

A ta druhá gólová situace?

V té první fázi jsem to provedl dobře, ale pak měl asi přijít dotek navíc, protože oba hráči, kteří mě bránili, šli do skluzu. Kdybych měl o jeden dotek více, dostal bych je mimo hru, je to škoda, ve zlomku vteřiny jsem se rozhodl špatně. Do příště to musím zlepšit.

V dalším, již předposledním kole vás čeká klíčový souboj s Blanskem. Napravíš předchozí zaváhání v koncovce?

Doufám, že se do nějaké šance dostanu a proměním ji. Stačí nám remíza, ale je to poslední domácí zápas, takže chceme vyhrát, rozloučit se s fanoušky a sezonu zdárně dokončit. Za záchranou chceme udělat vítěznou tečku. V Blansku jsme prohráli, máme mu co vracet.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28