Aktuální zprávy

Lukáš Cienciala přestoupil do Baníku. Splnil se mi dětský sen, řekl

čtvrtek 14. ledna. 2021 | redakce
Mladý záložník Třince Lukáš Cienciala dnes posílil fotbalisty ostravského Baníku. V novém působišti podepsal smlouvu na tři roky.

Lukáš Cienciala se zařadil mezi nejtalentovanější odchovance třinecké fotbalové líhně. Dostal se do mládežnických reprezentací ČR a posléze se natrvalo pro-pracoval do základní sestavy druholigového Třince.

Svými stabilními výkony Lukáš Cienciala zaujal prvoligové týmy. „Zájem měly Zlín a Karviná. Schylovalo se k tomu, že bych tam mohl odejít. Nesmírně si vážím jejich zájmu, ale pak však s nabídkou přišel ostravský Baník, a to mi doslova vyrazilo dech. Bylo to něco, s čím jsem nepočítal, a tak jsem si řekl, že prostě není co řešit. Dnes se to kompletně uzavřelo, což je skvělé. Je to splnění mého dětského snu,“ svěřil se po uzavření tříleté smlouvy mladý fotbalista.

Jeden z nejslavnějších klubů v České republice udělal na Lukáše Ciencialu obrovský dojem. „Trenér Luboš Kozel, vedení klubu a další lidé z Baníku na mě zapůsobili velice pozitivně. Je mi jasné, že mě čeká velká a tvrdá konkurence, takže jsem sám zvědavý, jak se s ní popasuji,“ řekl talentovaný fotbalista.

Lukáš Cienciala se zařadí mezi třinecké odchovance, kteří obléknou prvoligový dres. „Lukáš je pokorný kluk, který chce rozvíjet svůj talent. Svými výkony a pracovitostí si prvoligové angažmá zasloužil. Náš klub si zájmu Baníku velice váží, rádi bychom vychovali více takových hráčů, jako je Lukáš. Jeho případ jistě bude tou správnou motivací pro ostatní naše mladé hráče dostat se do prvoligového mužstva,“ prohlásil sportovní manažer Fotbalu Třinec Marek Čelůstka.

Není vyloučeno, že jarní část sezony talentovaný záložník pod Javorovým nakonec dohraje. „Je to jedna z variant. Áčku už teď začíná náročný lednový program, navíc není jasné, kdy a zda se vůbec rozběhne MSFL. Proto zvažujeme i možnost, že by Lukáš na jaře pokračoval formou hostování v Třinci, kde by měl zápasové vytížení v kvalitní soutěži. Letní přípravu už by u nás zahájil na stejné startovní čáře jako ostatní hráči,“ připustil sportovní ředitel FC Baník Ostrava Alois Grussmann.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28